Úvod / Blog / Dream Mat: Revoluční rýžování zlata s nejvyšší účinností

Dream Mat: Revoluční rýžování zlata s nejvyšší účinností

01. 09. 2024

Dream Mat je značka specializující se na výrobu produktů pro rýžování zlata, známá především svými inovativními a efektivními rýžovacími rohožemi. Tyto produkty jsou navrženy s cílem maximalizovat zachytávání zlata a dalších drahých kovů z rýžovaných materiálů. Dream Mat produkty jsou vyráběny v USA a jsou velmi oblíbené mezi zlatokopy po celém díky svému jedinečnému designu a vysoké účinnosti.

Naše společnost je výhradním distributorem produktů Dream Mat pro Českou a Slovenskou republiku.

Rýžování zlata se špiškovými produkty značky Dream mat - více zlata
Klíčové vlastnosti a produkty:

1. Unikátní design rýžovacích rohoží:

  • Dream Mat využívá patentovaný design mikrostruktury, která je optimalizovaná pro zachytávání jemného i hrubšího zlata. Rohože mají specifický vzorek malých komor, které vytvářejí mikro víry, jež efektivně oddělují zlato od zbytku materiálu.
  • Tento design minimalizuje ztrátu jemných částic zlata, což je častý problém u tradičních rýžovacích rohoží.

2. Různé velikosti a typy rohoží:

  • Dream mat vyrábí různé typy a velikostí rohoží. Případně jsou k dispozici kombinace různých typu. Můžete si tak vybrat přesně dle vašich potřeb, které jsou dány lokalitou a typem zlata, které na ní očekáváte.

3. Materiály a odolnost:

  • Dream Mat produkty jsou vyrobeny z vysoce odolného polyuretanu, který je odolný vůči opotřebení a chemikáliím. Díky tomu jsou dlouhotrvající a spolehlivé i při intenzivním používání.

4. Modularita a snadná instalace:

  • Rohože jsou navrženy tak, aby byly snadno instalovatelné do různých rýžovacích zařízení (splavů atd). Jsou k dispozici v různých velikostech, které lze snadno přizpůsobit a kombinovat podle potřeby uživatele.

5. Účinnost a uživatelské recenze:

  • Produkty Dream Mat jsou často chváleny za jejich vysokou účinnost při zachytávání zlata, včetně velmi jemných částic. Uživatelé často zmiňují, že jsou schopni vytěžit více zlata s menším úsilím ve srovnání s tradičními rýžovacími rohožemi.
  • Dream Mat produkty jsou celosvětově považovány za jedny z nejlepších na trhu pro rýžování zlata díky svému inovativnímu designu a vysoké účinnosti. Jsou vhodné jak pro hobby zlatokopy, tak pro profesionální těžaře, kteří hledají spolehlivý a efektivní nástroj pro maximalizaci výtěžku zlata.

Jak správně nastavit rohože Deam Mat?

Optimální sklon splavů při použití rýžovacích rohoží Dream Mat závisí na několika faktorech, včetně typu materiálu, který rýžujete, a velikosti zlatých částic, které se snažíte zachytit. Obecně však výrobce a zkušení uživatelé doporučují následující nastavení.

Obecné doporučení pro sklon splavů Dream Mat:

  • Sklon: 7 až 12 stupňů je považován za optimální pro většinu situací. Toto nastavení poskytuje dobrý kompromis mezi rychlostí průtoku vody a schopností rohože zachytit i velmi jemné zlato.
  • Průtok vody: Měl by být nastaven tak, aby se materiál pohyboval konstantním tempem přes rohož, ale zároveň aby nedocházelo k „vyplavování" jemných částic zlata. Obecně platí, že by měla být použita taková rychlost vody, která umožňuje materiálu plynule klouzat přes splav, přičemž jemné částice zlata se usazují v komorách rohože.

splav-adventure-sluice-dream-mat-ryzovani-zlata

Přizpůsobení sklonu podle podmínek:

  • Jemné zlato: Pokud pracujete s velmi jemným zlatem, může být výhodné sklon splavu mírně snížit (blíže k 7 stupňům) a snížit také průtok vody. To pomůže zajistit, že jemné zlaté částice nebudou vyplaveny.
  • Hrubší zlato: U hrubších částic zlata a těžšího materiálu může být sklon zvýšen až na 12 stupňů. Vyšší sklon pomáhá lépe odstraňovat těžší nežádoucí materiál a zároveň umožňuje zlatým částicím rychleji zachytit se v komorách rohože.

Tipy pro správné nastavení:

  • Experimentování: Každý materiál je jiný, takže se doporučuje vyzkoušet různé sklony v rozmezí 7–12 stupňů, abyste našli optimální nastavení pro vaše podmínky.
  • Pozorování toku materiálu: Pokud se materiál hromadí na horní části rohože sklon je příliš nízký nebo je malý průtok vody. Pakliže se zlato dostává příliš daleko dolů po splavu, může to znamenat, že průtok vody příliš vysoký. V ideálním případě by jste měli vidět jak se proplavovaný materiál víří v jednotlivých komůrkách. Těžká frakce se včetně zlata se v nich bude točit a lehká odplavovat.

Tato doporučení vám poskytnou dobrý výchozí bod, ale vždy je nejlepší upravit sklon a průtok podle konkrétních podmínek na místě, kde rýžujete. Jednoduše se dá říci, že když se splav zanáší a nestíhá se proplavovat, tak máte špatný sklon a nízký průtok vody. Stejně tak, když se proplavuje příliš rychle z důvodu velkého sklonu nebo silného průtoku vody nepracuje efektivně.

 Princip technologie zachytávání zlata Dream Mat, rýžování zlata

 Princip technologie zachytávání zlata Dream Mat, rýžování zlata

 Princip technologie zachytávání zlata Dream Mat, rýžování zlata

 Princip technologie zachytávání zlata Dream Mat, rýžování zlata

 Princip technologie zachytávání zlata Dream Mat, rýžování zlata

Dream Mat: Revoluční rýžování zlata s nejvyšší účinností

Zpět na Blog


Další články

GO TERRAIN - aplikace pro evidenci vašich nálezů
02.07.2024

GO TERRAIN - aplikace pro evidenci vašich nálezů

Zaznamenávejte a sdílejte své cesty a nálezy! GO TERRAIN je unikátní aplikace věnovaná detekci kovů, dostupná pro každého, bez ohledu na značku detektoru. Pokud však vlastníte…

Nová provozní doba prodejny Praha
01.07.2024

Nová provozní doba prodejny Praha

Máme pro vás skvělou novinku! Neustále se snažíme zlepšovat naše služby, a proto jsme se rozhodli posunout pracovní dobu naší pražské prodejny s detektory kovů a příslušenstvím…

UPGRADUJTE  VÁŠ DEUS NEBO ORX  NA DEUS II ZA SPECIÁLNÍ CENU!
12.06.2024

UPGRADUJTE VÁŠ DEUS NEBO ORX NA DEUS II ZA SPECIÁLNÍ CENU!

XP KONVERZNÍ SADA: ideální řešení! Jste majitelem detektoru XP DEUS, ORX nebo staršího modelu XP a rádi byste si pořídili XP DEUS II? XP pro vás připravilo skvělou konverzní…